aligner

 

Aligner bij Tandartsenpraktijk Oranjebuurt te Assen.

De aligner is de doorzichtige uitneembare beugel die de functie heeft om scheefstand van uw gebit te corrigeren op een patiëntvriendelijke manier.

 aligner


De aligners zijn orthodontische bitjes die zijn vervaardigd van een transparant materiaal. Vanaf 2017 zijn er meer dan 27 verschillende producten beschikbaar. Dit verklaart het groot aantal namen zoals de aligner, clear-aligner, doorzichtige beugel, Invisalign, ClearCorrect et cetera. De basis is in principe bij elke aanbieder hetzelfde.

Een aligner behandeling omvat verschillende sets van nauw aansluitende en op maat gemaakte transparante plastic bitjes (beugels), die geleidelijke uw tanden naar de juiste positie verplaatsen.

Een aligner dient minstens 22 uur per dag gedragen te worden. De beugel bestaat uit meerdere sets van drie bitjes, die om de 10 dagen gewisseld dienen te worden.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk bij Tandartspraktijk Oranjebuurt?

De behandeling begint met het nemen van afdrukken. Deze afdrukken worden dan verstuurd naar een aligner technieker die de bitjes voor u gaat vervaardigen. Na een paar weken zal de tandarts de 1e aligner plaatsen.

Vervolgens controleert de tandarts elke maand de voortgang van de behandeling. De behandeling duurt circa 6 maanden en de kosten zijn afhankelijk van de duur van de behandeling.

Als de behandeling succesvol is afgesloten zal de tandarts een draadspalk achter de tanden bevestigen om de gecorrigeerde stand te behouden. Dit gebeurt door het maken van afdrukken en een week later het plaatsen van de spalk.


 spalkje

Voordelen van de aligner:

  • Vrijwel onzichtbaar.
  • ze zijn uitneembaar.
  • U kunt drinken en eten wat u wilt.

Doordat de aligner uitneembaar is, vormt dit ook geen problemen als u uw tanden poetst of flost. Ook is de aligner een stuk comfortabeler dan de traditionele beugels, zonder metaal of draden, wat meestal ook betekent dat u minder tijd doorbrengt bij de tandarts om aanpassingen te doen. 

In het kort de instructies van de aligner om u zo’n een beeld te geven van wat u kunt verwachten.

- U draagt de aligner (doorzichtige beugeltjes) minstens 22 uur per dag.

- Elke maand vindt er een controle plaats door de tandarts van Oranjebuurt.

- Elke 10 dagen wisselt u van aligner beugelset.

- Het schoonmaken van de aligner kan het beste gedaan worden met alleen water en een tandenborstel. Let  op: gebruik absoluut geen kokend water, dit kan er voor zorgen dat de beugels vervormen.

- Tijdens het eten en drinken moeten de bitjes altijd uit. Daarna goed de tanden poetsen alvorens de aligner weer in te doen.

- De aligner niet op de plaats drukken door middel van bijten, maar met de vingers om vervormen van de beugel te voorkomen.

- Uw eigen gebit extra goed schoonhouden. 

Voor wie is de aligner behandeling?

95% van de patienten kan worden behandeld met de aligner. Mocht je interesse hebben maak dan snel een afspraak bij Tandartsenpraktijk Oranjebuurt. Een intake duurt in de regel 10 minuten en dan weet je direct of de aligner iets voor je is.

 

Terug naar de behandelingen.

AFSPRAAK MAKEN