Pijnvrije pocketreiniging met de Fluxion, een nieuw tijdperk in mondhygiëne is aangebroken.

Reguliere mondhygiëne

Iedereen weet het, een goede mondhygiëne en dito reiniging door een mondhygiënist is cruciaal voor het behoud van een gezond gebit. Echter, zoals zoveel mensen hebben ervaren, is de afspraak bij de mondhygiënist niet altijd even prettig. Vooral de eerste paar behandelingen kunnen als pijnlijk worden ervaren, zeker als er diepere pockets aanwezig zijn. Ondanks de noodzaak van een reiniging door een erkende mondhygiënist, durven veel mensen het nog niet aan of zien af van vervolgbehandelingen.
 

Fluxion

Gelukkig is daar nu eindelijk de Fluxion, alsof uit een science fiction Novell afkomstig. Een medische behandeling zonder pijn. Voortaan gaat u lachend naar de mondhygiënist toe.
 

Maar, hoe werkt de Fluxion dan?

De Mondhygiënist plaatst een flexibel zuignapje over tand en tandvlees, activeert de Fluxion en creëert vacuüm. Hierdoor ontstaat onderdruk in de pocket. Vervolgens wordt heel snel afwisselend vloeistof ingespoten en weg gezogen. Daardoor ontstaat turbulentie of flux in de vloeistof, vandaar de naam. Binnen 1 minuut worden de vloeistof in ontstoken pockets gereinigd en er wordt vers zuurstofrijk water in achter gelaten.

Door deze procedure wordt de biofilm aan de binnenkant van de pocket verstoord, wordt de aanwezige vloeistof met bacteriën en afvalstoffen weggezogen en komt het weefsel in aanraking met zuurstof (O²). Door deze reinigende procedure zal het zelf genezend vermogen worden gestimuleerd. Het is een pijnvrije- en inmiddels bewezen behandeling waar de patiënt veel baat bij heeft.

Zie tevens deze filmpjes van de Fluxion  (filmpje 1)  (filmpje 2) op Youtube waarin de werking is weergegeven.
 

Geschiedenis Fluxion

Voordat het instrument op de markt is gebracht, is er uitgebreid geïnvesteerd in onderzoek aan de onderzoeksafdelingen van ACTA Amsterdam (in vitro) en UMCG Groningen (klinisch onderzoek). De resultaten van deze onderzoeken waren zeer positief.

Na vele jaren van ontwikkeling en onderzoek op de universiteiten is de Fluxion gelanceerd als reinigend hulpmiddel bij de behandelingen van subgingivale pockets bij gebitselementen en implantaten.

Inmiddels is deze technologie van afwisselende infusie en wegzuigen gepatenteerd.

Het apparaat is bedacht door tandarts-parodontoloog dr. Johan van Dijk. De realisatie van het product is voortgezet door zijn dochter Sophie. Voor meer informatie verwijzen we u graag door naar haar bedrijf genaamd the Gumcarecompanion.

Terug naar de behandelingen.

AFSPRAAK MAKEN