De start van tandartsenpraktijk Oranjebuurt

In 1987 zijn Cees van Halteren en Renée van Halteren – van Dijk beide afgestudeerd als tandarts aan de RUG in Groningen. Vervolgens nam Renée de praktijk van haar vader Jan van Dijk aan de Westersingel in Groningen over. Cees vertrok naar Italië omdat er in Nederland een overschot aan tandartsen was. Daar heeft hij toen een tandartsenpraktijk overgenomen. Twee jaar later is Renée ook naar Italië gegaan om daar een eigen praktijk te starten. Het was voor hen een prachtige periode van ruim 20 jaar, waarin zij veel ervaring hebben opgedaan. Hun beide dochters zijn in Italië geboren. Toen de dochters de schoolgaande leeftijd bereikten, werd besloten om weer naar Nederland te verhuizen en in Assen een nieuwe praktijk te starten. Deze werd gevestigd aan de Hendrik de Ruiterstraat in de Oranjebuurt (vandaar de naam Tandartsenpraktijk Oranjebuurt). In dat sfeervolle pand hebben zij 10 jaar met veel plezier gewerkt, maar er waren daar helaas geen uitbreidingsmogelijkheden. Vanwege het sterk groeiende aantal patiënten is toen besloten om te verhuizen naar een groter en tegelijk ook toegankelijker pand.

Sinds een aantal jaren is de praktijk nu gevestigd aan de Lauwers 10 te Assen. Hier is ruim voldoende (eigen) parkeerruimte. De receptie, de wachtkamer en de verschillende praktijkruimtes bevinden zich allemaal op de begane grond.

De praktijk op Vlieland, die zij er enkele jaren naast hadden voor 1 dag in de week, hebben zij moeten beëindigen vanwege een wijziging van het bestemmingsplan.

De tandheelkunde is hun grote passie gebleven en vooral het contact met de mensen vonden zij erg fijn. Het doel is om goede zorg te leveren en altijd te proberen mee te denken om tot een haalbare oplossing te komen, waar de patiënt blij mee is.

Helaas heeft het gezin van Halteren op 19 maart 2022 met immens verdriet afscheid moeten nemen van Renée van Halteren – van Dijk. Renée is thuis in het bijzijn van haar gezin overleden.

Cees van Halteren zet de praktijk voort met een aantal professionele collega’s.

Scroll naar boven