Spoedgevallen ná 17:00 uur en in het weekend

Vanaf 19 februari 2024 heeft Tandartspraktijk Oranjebuurt zich voor spoedbehandelingen, in de avond of in het weekend, aangesloten bij Tandartsspoedpraktijk Groningen.
Heeft u als patiënt van tandartsenpraktijk Oranjebuurt een spoedgeval, ná 17.00 of in het weekend, dan kunt u contact opnemen met telefoonnummer 0900 8602.
Bent u patiënt bij Tandartsenpraktijk Oranjebuurt en heeft u een spoedgeval overdag, neemt u dan altijd eerst contact op met de praktijk.

Als u op vakantie bent in Assen, asielzoeker, vluchteling bent of geen tandarts in Assen heeft en u een spoedgeval heeft, kunt u bellen met de spoedpoli in Groningen op het nummer 0900 8602. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar.

Wat moet u verstaan onder een spoedgeval:

Verliest u in de avonduren na 17.00 uur een vulling of breekt er een kies, dan is dit geen spoedgeval voor de avond of nacht spoeddienst.

Krijgt u na 17.00 uur ineens acute kiespijn, dan kunt u hiervoor pijnstillers innemen en belt u overdag met uw eigen tandarts, hiervoor hoeft u ook niet te bellen met de avond of nacht spoeddienst.

Is er overdag een tand of kies getrokken en bloed de wond door, dan is dit een reden om de avond of nacht spoeddienst te bellen om te overleggen wat te doen.

Krijgt u een ongeval waarbij u een klap tegen uw mond/ kaak krijgt of waarbij u op uw mond/ kaak valt, dan is dit een reden om de avond of nacht spoeddienst te bellen om te overleggen wat te doen.

Graag hierbij rekening houden met het volgende:

  • Houdt uw BSN (of van de persoon voor wie u een afspraak wilt maken) altijd bij de hand en de naam van de eigen tandartspraktijk. Tandartsspoedpraktijk heeft dit nodig om een afspraak in te kunnen plannen
  • U dient een geldig identiteitsbewijs mee te nemen
  • U dient de factuur direct nabehandeling te betalen (bij voorkeur met PIN of creditcard)
  • De kosten van een spoedbehandeling zijn gelijk aan de kosten van een reguliere tandheelkundige behandeling. Deze kosten worden door de Nederlandse Zorgautoriteit bepaald (https://puc.overheid.nl/nza/doc/PUC_715186_22/)
  • Er kunnen wettelijk vastgestelde toeslagen gelden i.v.m. de avond-, nacht-, weekenddiensten en tijdens de erkende feestdagen
  • U ontvangt altijd een factuur van de Tandartsspoedpraktijk
  • Indien u een aanvullende tandartsverzekering heeft, kunt u uw nota achteraf declareren bij uw zorgverzekeraar. Voor informatie over vergoedingen vanuit uw aanvullende verzekering, dient u uw eigen zorgverzekeraar te raadplegen
  • Kinderen tot 18 jaar met spoed een tandarts nodig hebben, kunnen de kosten deels of geheel vergoed krijgen vanuit de basisverzekering.

Daarnaast belangrijk te weten:

  • Tandartsspoedpraktijk heeft geen patiëntendossier van u en kan dit ook niet inzien. Daarom zal Tandartsspoedpraktijk zich beperken tot het bieden van eerste hulp. Voor eventuele vervolgbehandelingen wordt u, altijd terugverwezen naar uw eigen tandarts.
  • Na de behandeling e-mailt de dienstdoende tandarts het behandelverslag en de eventuele röntgenfoto’s naar uw eigen tandarts zodat deze de behandeling weer kan overnemen

 

Scroll naar boven