Spoedgevallen tandarts in Assen

Spoedgevallen ná 17:00 uur en in het weekend:

Als u op vakantie bent in Assen, asielzoeker, vluchteling bent of geen tandarts in Assen heeft en u een spoedgeval heeft, kunt u bellen met de spoedpoli in Groningen op het nummer 0900 8602. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar.

Wat moet u verstaan onder een spoedgeval:

Verliest u in de avonduren na 17.00 uur een vulling of breekt er een kies, dan is dit geen spoedgeval voor de avond of nacht spoeddienst.

Krijgt u na 17.00 uur ineens acute kiespijn, dan kunt u hiervoor pijnstillers innemen en belt u overdag met uw eigen tandarts, hiervoor hoeft u ook niet te bellen met de avond of nacht spoeddienst.

Is er overdag een tand of kies getrokken en bloed de wond door, dan is dit een reden om de avond of nacht spoeddienst te bellen om te overleggen wat te doen.

Krijgt u een ongeval waarbij u een klap tegen uw mond/ kaak krijgt of waarbij u op uw mond/ kaak valt, dan is dit een reden om de avond of nacht spoeddienst te bellen om te overleggen wat te doen.

Bent u patiënt bij Tandartsenpraktijk Oranjebuurt of patiënt bij een collega tandarts in Assen en heeft u een spoedgeval overdag, neemt u dan altijd eerst contact op met uw eigen tandarts. Is die niet aanwezig dan belt u de dienstdoende tandarts.

Bent u patiënt bij Tandartsenpraktijk Oranjebuurt of patiënt bij een collega tandarts in Assen en heeft u een spoedgevallen ná 17:00 uur en in het weekend, zoals een ongeluk, nabloeding of zeer ernstige pijn, dan kunt u bellen met het nummer 0592 304420. U krijgt dan het telefoonnummer van de dienstdoende tandarts in Assen te horen.

Er is in de avonduren geen tandartspraktijk geopend, zoals dat wel het geval is bij de huisartsenpost. U moet daarom eerst contact opnemen met de dienstdoende praktijk voor een beoordeling van uw pijnklachten en om te bepalen of er een tandarts voor u moet worden opgeroepen. Houd er rekening mee dat er in het weekend en in de avonduren extra kosten in rekening worden gebracht en dat u de nota bij de tandarts direct moet betalen.

Spoedgevallendienst:

Klik hier voor een overzicht (PDF).

Scroll naar boven