Tanden bleken in Assen.

Hieronder vindt u de meeste gestelde vragen die patienten hebben als ze hun tanden witter willen laten maken.

Zijn er bijwerkingen als je je tanden laat bleken?

Als er al bijwerkingen zijn, dan zou dat zijn de gevoeligheid van tanden en tandvlees. Zorg er daarom voor dat u uw tanden laat bleken bij een professionele tandartsenpraktijk. Wellicht dat de sessie iets duurder is, maar u bent in dit geval liever iets duurder uit in de wetenschap dat het veilig gebeurt dan dat het goedkoop is met alle gevolgen van dien. In dat geval bestaat er een grote kans dat uw tandglazuur een klap krijgt en u uw leven lang erg gevoelige tanden houdt. Wees hier dus bedacht op.

Is het bleken van mijn tanden bij Tandartsenpraktijk Oranjebuurt veilig?

Zeker, als u uw tanden bij ons laat bleken is dit absoluut veilig. Wij gebruiken Philips Zoom wat als zeer professioneel en erg veilig staat aangeschreven, in tegenstelling tot andere ‘goedkopere’ bleekmethoden. Tandartsen werken met carbamideperoxide of waterstofperoxide. Uit klinische studies blijkt dat dit veilig is. In de bleekgels van Philips Zoom! zit daarnaast ACP (amorf calciumfosfaat) om het glazuur te herstellen. Natuurlijk witte tanden zonder zorgen.

Kan iedereen zijn/haar tanden laten bleken bij Tandartsenpraktijk Oranjebuurt?

In principe kan iedereen zijn tanden laten bleken, maar let op. Het is namelijk zo dat facings (schildjes van porselein of composiet), vullingen, kronen of bruggen niet mee bleken. Is daar in uw situatie sprake van? Bespreek dan met uw tandarts de mogelijkheden.

Kan ik direct na het bleken weer wat eten en drinken?

Nee, we raden aan om dit niet te doen. Na uw bleekbehandeling mag u, 48 uur na de behandeling geen etens- en drinkwaren nuttigen waar kleurstoffen in zittten.Dit heeft direct een negatieve invloed op het behaalde resultaat.

Wat zijn tinten waar jullie over praten?

Met een tint bedoelen we de kleur van je tanden op basis van een kleurenschaal. Met Philips Zoom kunnen we je tanden een aantal tinten witter maken. Ter illustratie een voorbeeld van een kleurbepalingsschaal waarbij elke tand staat voor een tint.

kleurenschaal bleken van tanden

de kleurenschaal

Hoe lang blijven mijn tanden wit na een bleekbehandeling met Philips Zoom

Dit ligt helemaal aan de levensstijl die u erop nahoudt. Als u rookt of regelmatig bv rode wijn drinkt (producten met veel kleurstoffen) dan zullen de resultaten minder lang aanhouden dan dat u dit niet zou doen. Daarnaast speelt ook het natuurlijke aan leeftijd gebonden verkleuringsproces een rol.

Wat doet het LED-licht van Philips Zoom als ik mijn tanden bij jullie bleek?

De waterstofperoxide of carbamideperoxide in de bleekgel, bij Philips Zoom Whitespeed In Office, breekt de gele kleur van uw tanden af. Bij deze behandeling gebruikt uw tandarts LED-licht omdat het blauw van dit licht het geel van de tanden absorbeert. Zo is de behandeling veel effectiever waardoor u na een behandeling van 4 x 15 minuten al resultaat ziet.

Kan ik Philips Zoom ook in de winkel kopen?

Nee, Philips Zoom is een professioneel tanden bleekproduct en mag daardoor alleen door tandartsen worden ingekocht en gebruikt.

Waarom verschillen de bestandsdelen van de bleekmethoden?

Wilt u uw tanden veilig, gezond en effectief bleken dan is 6% waterstofperoxide nodig. Volgens de wet mogen alleen tandartsen producten met 6% waterstofperoxide aanschaffen en gebruiken. Mondhygiënisten en tandartsassistenten mogen de behandeling alleen uitvoeren onder supervisie van de tandarts. Let daarop als u elders uw tanden wilt laten bleken. Vaak is daar namelijk géén tandarts in de buurt met alle gevolgen van dien. Andere bleekmethoden kennen daarom veel lagere waterstofperoxide percentages en andere bestandsdelen dan Philips Zoom. Hierdoor zijn ze helaas ook minder effectief. 

Wat is het verschil tussen waterstofperoxide en carbamideperoxide?

Carbamideperoxide bestaat uit waterstofperoxide en ureum (koolstof en stikstof). Als carbamideperoxide in aanraking komt met water, komt er zuurstof vrij en start het oxidatieproces, net als bij waterstofperoxide. Het oxidatieproces breekt verkleuringen in de tand af. Waterstofperoxide is ongeveer drie keer zo sterk als carbamideperoxide. De werking is precies hetzelfde, maar bij carbamideperoxide duurt het wat langer voor de stof effectief is.

Is tanden bleken bij Tandartsenpraktijk Oranjebuurt pijnlijk?

Ieder persoon reageert anders op het bleken van zijn/haar tanden. Het komt voor dat uw tanden misschien wat gevoelig zijn na de bleeksessie, maar dit is een bijwerking die vanzelf overgaat. Wij gebruiken de bleekgels van Philips Zoom, deze bevatten kaliumnitraat. Kaliumnitraat vermindert eventuele (tijdelijke) gevoeligheid.

Klik hier om terug te keren naar bleken met Philips Zoom in Assen.

AFSPRAAK MAKEN