Airsmile (doorzichtige beugel)

Wat is een Airsmile beugel?
De beugels van Airsmile geven de mogelijkheid om de onregelmatige stand van uw gebit door het gebruik van doorzichtige beugels weer in een rechte lijn te krijgen. 

Airsmile

Eerste consult
Tijdens het eerste consult wordt er door de tandarts een scan van uw gebit gemaakt, een aantal lichtfoto’s en een OPT röntgenfoto gemaakt. Dit alles wordt verstuurd naar het Airsmile laboratorium en daar zal een digitaal behandelplan worden berekend of het gewenste resultaat behaald kan worden. Van het behandelplan wordt een film gemaakt en deze wordt terug gestuurd naar de tandarts. Bij het tweede consult zult u deze film samen met de tandarts bekijken en zal de tandarts een gerichte begroting voor u kunnen maken als u besluit om te starten met de Airsmile behandeling. Kleine correcties van het gebit kunnen na ongeveer 10 weken al klaar zijn , grotere correcties zullen wat langer duren.

Start behandeling;
Als u besluit om te gaan starten met de behandeling zal het Airsmile laboratorium uw beugels gaan ontwikkelen en klaarmaken. U zult dan een aantal korte afspraken bij de tandarts in gaan plannen om het resultaat wekelijks te volgen en te beoordelen. Er dient wekelijks een nieuwe beugel geplaatst te worden om tot het gewenste resultaat te komen.
Als de behandeling goed verloopt zullen de bezoeken aan de tandarts verder uit elkaar komen te liggen omdat u dan zelf thuis wekelijks de beugels mag wisselen. Als u niet zeker bent of u dit goed uitvoert of dit gaat vergeten, mag u ook nog steeds korte afspraken blijven inplannen bij de tandarts. Hier zitten geen extra kosten aan verbonden.

Juiste Resultaat
Om tot een mooi en goed resultaat te komen is het de bedoeling dat u de Airsmile de hele dag draagt. Alleen met het eten en het poetsen van de tanden mag u de beugel uit nemen.

Instructies voor Airsmile
*U dient uw eigen gebit goed te poetsen en te reinigen.
*U draagt de Airsmile beugels minstens 22 uur per dag
*Elke week wordt de Airsmile beugel gewisseld en het resultaat beoordeeld.
*Het schoonmaken van de Airsmile kan het beste gedaan worden met alleen water en een tandenborstel. Let op: gebruik absoluut geen kokend water, dit kan er voor zorgen dat de beugels vervormen.
*Tijdens het eten en drinken moeten de bitjes altijd uit.
*De Airsmile niet op de plaats drukken door middel van dichtbijten maar met de vingers aandrukken, de Airsmile kan anders vervormen.

Scroll naar boven